مقالات

علائم خرابی سنسور اکسیژن

علائم خرابی سنسور اکسیژن

یک خودرو از قطعات کوچک و بزرگ متنوعی تشکیل شده است که هر کدام از آنها دارای مسئولیت مشخصی در راستای عملکرد درست خودرو هستند. یکی از این بخش های بسیار مهم در خودرو سنسور اکسیژن است. قبل از اینکه به بررسی علائم خرابی این سنسور بپردازیم، مروری کوتاه بر عملکرد آن در خودرو خواهیم داشت.
به صورت کلی این سنسور به بررسی میزان اکسیژن خروجی ماشین شما می پردازد و بر اساس مقادیری که کشف می کند سعی دارد تا هوا رسانی موتور را تنظیم کند تا موتور با بهترین سطح کارایی خود عمل کند. به غیر از این مورد در بررسی میزان آلایندگی تولید شده توسط خودرو نیز کاربرد دارد.
حال با این اوصاف خراب شدن این قطعه می تواند برای ماشین و عملکرد آن در دردسر ساز شود. اما از کجا بفهمیم که این قطعه به درستی کار نمی کند؟ برای دریافت پاسخ کامل این سوال با ما همراه باشید.

بررسی مهم ترین نشانه های خرابی سنسور اکسیژن

کاهش عملکرد بهینه موتور خودرو :

همان ‌طور که در بخش ابتدایی نوشته اشاره داشتیم، درست کارکردن این سنسور تأثیر مستقیمی بر عملکرد موتور دارد. اگر شاهد افت توان موتور، بی نظم بودن ریتم آن در زمان درجا کار کردن، خاموش شدن ناگهانی موتور، کاهش ناگهانی قدرت موتور در زمان کار کردن و مواردی از این دست هستید، می توانید به عنوان یکی از نشانه های خرابی سنسور اکسیژن به آن توجه داشته باشید.

فعال شدن چراغ هشدار چک ماشین :

یکی دیگر از مواردی که شما را در زمینه تشخیص خرابی سنسور اکسیژن کمک می کند، فعال شدن چراغ هشدار چک ماشین است. البته باید توجه داشته باشید که این چراغ صرفاً برای یک هشدار در رابطه با خرابی سنسور روشن نمی شود، بلکه با توجه به وضعیت کلی خودرو به ما در مواقع ضروری هشدار می دهد. توجه به این چراغ و پیگیری هشدار آن می تواند در سلامت ماندن ماشین در بلند مدت به ما کمک کند.

افزایش میزان مصرف سوخت در خودرو :

یکی دیگر از مواردی که در لیست علائم خرابی سنسور اکسیژن خودرو قرار می گیرد مربوط به افزایش مصرف سوخت خودرو است. درست کار کردن سنسور اکسیژن در بهینه بودن کارکرد موتور نقش بسزایی دارد. یکی از مواردی که در مصرف به اندازه سوخت در یک خودرو تأثیر دارد بهینه بودن ساز و کار موتور است. موتور با دریافت هوا از بیرون خودرو و ایجاد جرقه در درون خودش سوخت را به نیرویی محرک برای به حرکت در آوردن ماشین تبدیل می کند. اما اگر در جریان این کار هوای لازم موتور به درستی تأمین نشود این چرخه با مشکل روبرو خواهد شد و از این رو میزان سوخت بیشتری برای تأمین انرژی ماشین لازم خواهد بود.

افزایش گاز های سمی خروجی اگزوز :

به عنوان یک مورد دیگر در رابطه با خرابی سنسور O2 در ماشین، می توانیم به افزایش آلایندگی های خروجی از بخش اگزوز اشاره کنیم. این سنسور در بررسی میزان خروجی گاز های سمی از اگزوز نیز کاربرد دارد و اگر اطلاعات درستی را در رابطه با میزان اکسیژن خروجی ندهد، ماشین از طریق فیلتر هوا، هوای بیشتری را دریافت خواهد کرد که این موضوع باعث ایجاد اختلال در روند فعالیت موتور می شود و از جانب دیگر گاز های آلاینده بیشتری تولید خواهد شد.

هشدار خرابی مدار گرمایشی ماشین :

یکی دیگر از مواردی که در رابطه با علت خرابی سنسور اکسیژن بیان می شود، فعال شدن هشدار خرابی مدار گرمایشی ماشین است. در صورت مشاهده این اخطار پیشنهاد می شود تا از طریق تعمیر کار مخصوص پیگیر خرابی این قطعه شوید.

جمع بندی

در این نوشته از پارت باران (مرکز فروش لوازم یدکی کیا و لوازم یدکی هیوندای) همراه شما بودیم و به صورت تخصصی به بررسی این علائم و نحوه کارکرد این قطعه در خودرو پرداختیم. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید بوده باشد. به صورت کلی پی بردیم عمده دلیل خرابی این سنسور عبارت‌اند از: هشدار خرابی مدار گرمایشی ماشین، افزایش گاز های سمی خروجی اگزوز، افزایش میزان مصرف سوخت در خودرو، فعال شدن چراغ هشدار چک ماشین، کاهش عملکرد بهینه موتور خودرو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *