مقالات

مکمل سوخت چیست

مکمل سوخت

داشتن یک سیستم سوخت کارآمد در خودروها به دلایل متعددی حیاتی است. اول و مهمتر از همه، یک سیستم سوخت کارآمد تضمین می کند که خودرو به راحتی و بدون هیچ مشکلی کار می کند. علاوه بر این، یک سیستم سوخت کارآمد می‌تواند به بهبود مصرف سوخت کمک کند؛ این امر می‌تواند به مرور زمان باعث صرفه‌ جویی در هزینه ها شود.
همچنین، یکی دیگر از دلایل مهم وجود سیستم سوخت رسانی کارآمد در خودروها این است که می تواند به کاهش آلاینده های مضر کمک کند.
یکی از بهترین و ساده ترین راه های برای محافظت بیشتر و بهتر از سیستم سوخت رسانی، استفاده از مکمل سوخت خودرو است. این مکمل ها با بهبود بسیاری از فرایندها، باعث افزایش سلامت و طول عمر موتور خودرو و سیستم سوخت رسانی خودرو می شوند.
در این مقاله از وب سایت پارت باران قصد داریم تا با بررسی همه چیز در مورد مکمل های سوخت، شما را در داشتن خودرویی کارآمدتر، بیشتر راهنمایی کنیم.

مکمل سوخت خودرو چیست

به طور کلی، مکمل سوخت به یک افزودنی سوخت اضافی اشاره دارد که به باک بنزین اضافه می شود تا عملکرد خودرو را بهبود بخشد و راندمان سوخت را بهبود دهد. این مواد به طور بسیار ویژه و با دقت بالا تولید شده اند تا فرد خریدار بتواند بدون هیچ مشکلی از آن ها استفاده کرده و به هدف خود برسد. در صورت استفاده از مکمل سوخت مناسب، سیستم سوخت رسانی خودروی شما تا چندین برابر کارآمدتر شده و ندت زمان بیشتری بدون ایراد قابل استفاده خواهد بود.

مکمل بنزین چه فایده ای دارد

با اینکه هر نوع مکمل سوخت خاص برای یک نوع فعالیت و کاربرد مناسب است، اما در اینجا به بررسی چندین مورد از فواید استفاده از مکمل بنزین می پردازیم:

  • بهبود بهره وری سوخت(به طور مثال، افزودنی های سوخت که اصطکاک درون موتور را کاهش می دهند، به افزایش مسافت پیموده شده توسط خودرو کمک شایانی می کنند.)
  • افزایش عملکرد موتور
  • کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
  • محافظت از موتور و قطعات آن
  • جلوگیری از زنگ زدگی( مخصوصا در مناطقی که رطوبت هوا بالا است)

معایب استفاده از مکمل بنزین

معمولا هنگامی که از فروشندگان سوال می شود که مکمل بنزین چه تاثیری دارد، آن ها فقط در مورد مزایا آن با خریدار صحبت می کنند. در صورتی که جدای از بحث مزایا، مکمل های بنزین دارای معایبی نیز هستند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه بالای برخی از مکمل های سوخت
  • احتمال آسیب به موتور در صورت استفاده بی رویه و بدون منطق
  • افزایش احتمال گرفتگی انژکتورها
  • آسیب زا بودن به محیط زیست

انواع مکمل سوخت

انواع مکمل های سوخت عبارتند از :

افزودنی های سوخت :

این مکمل های سوخت، ترکیبات شیمیایی هستند که برای بهبود عملکرد موتور و بهره وری سوخت به بنزین اضافه می شوند. این مکمل ها می توانند شامل موارد زیر باشند :

  • شوینده ها یا حلال هایی که سیستم سوخت را تمیز می کنند
  • روان کننده هایی که اصطکاک درون موتور را کاهش می دهند
  • افزودنی هایی که سطح اکتان را برای احتراق بهتر افزایش می دهند

تقویت‌کننده‌های اکتان :

کاربردی ترین مکمل سوخت، مکمل سوخت های اکتانی هستند. این مکمل ‌ها، درصد اکتان بنزین را افزایش داده که این امر باعث افزایش چندین برابری کارایی موتور خودرو می شود. تقویت کننده های اکتان اغلب در موتورهای با کارایی بالا که به سوخت اکتان بالاتری نسبت به بنزین های معمولی نیاز دارند استفاده می شود. به طور مثال، تمامی خودروی های شرکت آلفا رومئو موجود در ایران باید بنزین به همراه اکتان اضافه مصرف کنند.

مکمل تمیز کننده سوخت :

این مکمل ها برای حذف کربن از سیستم سوخت و اجزای موتور، بهبود راندمان سوخت و جلوگیری از آسیب موتور ناشی از گرفتگی طراحی شده اند. آنها اغلب حاوی مواد شوینده یا حلال هایی هستند که رسوبات را تجزیه کرده و آنها را از سیستم خارج می کند.

تثبیت کننده های سوخت :

وقتی بنزین برای مدت طولانی بدون استفاده بماند، می تواند خراب شود و به موتور آسیب برساند. تثبیت کننده های سوخت با تازه نگه داشتن سوخت و جلوگیری از تجمع رطوبت در باک از این خرابی جلوگیری می کند.

کاهش دهنده انتشار گازهای گلخانه ای: برخی از مکمل ها می توانند با بهینه سازی احتراق سوخت، باعث کاهش آلاینده های مضر مانند اکسید نیتروژن و مونوکسید کربن شوند. این امر نه تنها باعث حفاظت از محیط زیست شده، بلکه به رعایت مقررات انتشار گازهای گلخانه ای نیز کمک کنند.

جمع بندی

در این مقاله از پارت باران (مرکز فروش قطعات هیوندای) سعی کردیم تا با بررسی تعریف و کاربرد مکمل سوخت، شما را در داشتن خوردویی سالم و کارآمد بیشتر راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *